I Have A Dream!

Hayal kurmayı severim. Hemde fazlasıyla. Birkaç dakikada olsa mutlu ediyor insanı. Benim hayalim kendi müzemi kurmak. Canlandırın zihninizde. Oldukça büyük, dikdörtgen bir arazi. Dikdörtgenin alt uzun köşesi ana caddeye bakıyor. Arazi işlemeli mermer sütunlar ve 3 metre yüksekliğinde metal çit ile çevrili. İçeri bakmak için yeterli boşluk ve davetsiz misafirleri dışarıda tutmak için uygun yükseklikte.Sağ köşeye yakın bir kapıdan bahçe içerisine gireceksiniz. Giriş kapısı yuvarlak formda ve üzeri kapalı bir tek katlı bina. Burada bilet alabilir ve danışmaya müracaat edebilirsiniz. Restoran kısmına biletsiz giriş yapabilirsiniz. Restorandan sonra bahsedeceğim. Danışmadan çıktınız. Belli yerleri çakıl ve çim olan bahçedesiniz artık. Bahçe içerisinde 4 bina mevcut. Tam karşınızda ana teşhir binası. Bina girişi Acropol'ün bir kopyası. Bir kaç merdiven çıkıp  sütunlar arasından 3 katlı binaya gireceksiniz. Restorana gelip sonra müzeye girmek isterseniz buradan da bilet alabileceksiniz. Bu binanın bir orta bahçesi olacak ve arka kısmında ofislerin bulunduğu kısım olacak. Müze bu binadan yönetilecek. Koridorları teşhir alanı olacak. Müze dünya savaşları ve deniz temalı bir koleksiyona sahip olacak. Binanın en üst katında en önde, ofis kısmından girilebilen kişisel dairem olacak. Bina taş kaplı olacak. Orta bahçede insanların dinlenebileceği ve kitap okuyabileceği rahat bahçe mobilyaları bulunacak. Dikilecek ağaçlarla tentelere gerek duymadan bu kısımda gölgelik yaratılacak.

Bu binadan çıkıp bir yan binaya geçtiğinizde garaj binasına girmiş olacaksınız. Klasik otomobiller, tanklar, zırhlı araçlar, toplar bu garaj içerisinde olacak. İki katlı binanın üst katında motor ve  mekanik aksamlar, tekneler sergilenecek. dikdörtgen planlı bu bina bahçenin üst duvarına paralel olacak. Bu binadan çıktığınızda ise bahçenin köşesindeki dikdörtgen binayı göreceksiniz. Yine üç katlı olan bu binanın sadece giriş katı sergi için olacak. Atölye binası olan bu binada giriş katında atölye ve etkinlikler yapılırken üst katlarda müzenin restorasyon ve konservasyon atölyeleri bulunacak. Atölye ve garaj binalarının önünde 20 metre genişliğinde ve arazinin 3/4'ü boyunda bir meydan olacak. Yine bol ağaçlı bu alanda heykel grupları ve süs havuzları bulunacak. Bu meydanda gönder ve Atatürk büstü bulunacak. Yani aynı zamanda milli bayramlarda personelle tören yapacağım bölge burası olacak. Milli bayramlarda özel İpek sancak göndere çekilecek. 

Acrapol ile danışma arasında minik bir garaj bulunacak. Bu garajda benim ve kıdemli personelin makam araçları bulunacak.

Arazinin sol alt köşesinde neredeyse meydanla aynı boyutta yine üç katlı bir bina bulunacak. Yer altında olan katında tarihi eser depoları varken, giriş katında fuaye alanı ve konferans salonu bulunacak. İkinci katta balo salonu bulunacak üçüncü katta ise teras, bar ve restoran bulunacak. 

İşte benim müzem!


Yorumlar

Popüler Yayınlar